Artisterna på Golden hits

HOUSE OF FUN

MarCus

Showkapten och veteranen i gänget – Marcus – är en glädjespridare av rang.
Jag lär bli otroligt gammal eftersom ett skratt förlänger livet.
Marcus som hunnit bli 30 år kommer från Flen i Sörmland och jobbar på att förändra bilden av Flen som Sveriges tråkigaste stad.Ditt pinsammaste ögonblick?

Ordspråket ”The show must go on” stämmer väl in på mig… Jag har dessvärre lyckats slå ut framtänderna på en artistkollega med min mikrofon, själv svimmat av mitt i ett shownummer, så att kollegorna fått släpa mig av scen – för att sedan kvickna till och ut på scen igen för att showa vidare…

Vad ser du fram emot?

Att fortsätta utvecklas som artist på Golden Hits – med sång, dans, karaktärer och inte minst tajmingen med alla humorinslag. Det blir en spännande utmaning, då jag för första gången får ansvaret att vara showkapten för denna härliga ensemble. Jag älskar mitt jobb!

Hur ser din bakgrund ut?

Jag är uppvuxen med musik och redan som 3-årig teaterapa, så showades det ofta för familjen. Utbildningen har gått i musikens tecken både med grundskola, gymnasiet samt Kalix folkhögskola. Den professionella banan började 2010 med att arbeta utomlands som showartist, köra bakom etablerade artister innan jag 2013 började jobba för Wallmans Sälen, Wallmans Åre och nu på Golden Hits sedan 2016. 

JONAS

Jonas, vår ständigt nynnande glädjespridare är en sångfågel på 29 år från vackra kulturstaden Kalmar.
Ditt pinsammaste ögonblick?

Mitt coverband var inbokade för ett bröllop på Kalmar slott. Vi börjar spela men hinner bara ett par låtar, innan en man kommer fram och frågar oss ”När kommer tjejerna in?” och vi fattar såklart ingenting … Det visar sig senare att artistbokaren kastat in oss istället, utan att säga något till brudparet … snacka dålig stämning! Men vi körde vidare och det blev trots allt en bra kväll.

Hur ser din bakgrund ut?

Så länge jag kan minnas har jag sysslat med musik – sjungit på bröllop, dop och trubadurat på säkert alla restauranger hemma i stan. Jag hanterar gitarr, piano, trummor och xylofon (hjälpligt)! Efter musikgymnasiet så har det blivit otaliga spelningar med coverband samt ett par säsonger som showartist på Sunwing Resort.

Vad ser du fram emot?

Känslan när trycket är på max i salongen och jag får riva av en discorökare (något avklädd…) Det kommer att bli sjukt roligt!

LISA

Vårt energiknippe Lisa är 28 år och kommer från soliga Karlstad.


Hur beskriver du dig själv?

Jag har svårt att låta bli att skämta om det mesta – lite som ”Chandler” i Vänner. Annars är jag en salig blandning av glädje, kaffedrickande och en gnutta kontrollbehov, samtidigt som mitt motto i livet är ”Det blir som det blir för … så blir det ändå”.

Vad ser du fram emot?

Jag ser fram emot att bära med mig mina erfarenheter och upplevelser från
förra showproduktionen och längtar efter att få jobba ännu ett år tillsammans med
både gamla och nya kollegor i huset – och självklart också att få möta alla glada gäster.

Hur ser din bakgrund ut?

Jag är utbildad på Performing Arts School i Göteborg och har sedan dess arbetat med shower utomlands, på Park Lane och M/S Trubaduren i Göteborg samt Wallmans on Tour. På Golden Hits gör jag mitt andra år.

JOSEPHINE

Josephine kommer från Kvicksund strax utanför Eskilstuna, staden som stoltserar med bl a Skogaholmslimpa och gruppen Kent!


Hur ser din bakgrund ut?

Jag är utbildad vid Kulturama Musikalartistutbildning, Songwriting & Music Production vid SAE Institute och har varit aktiv som sångerska och artist sedan ett antal år.  Har gjort en drös musikaler och varit anlitad vid företagsevent och galor på bl a Cirkus, Oscarsteatern och Grand Hotel. 2016 var jag faktiskt stand-in-artist för Australien och Norge under Eurovision Song Contest i Globen.

Ditt pinsammaste ögonblick? 

För några år sedan spelade jag musikalen ”Heathers” och skulle i slutscenen rycka en ”scrunchie” (hårsnodd) från min motspelares hår, som dessvärre fastnade! Jag fick sjunga en bit på (den lite lagom finstämda) slutklämmen av musikalen med min vän + hårsnodd i mitt grepp innan vi kunde rycka loss den. Publiken och hela ensemblen tyckte det var extremt underhållande! 

Vad ser du fram emot? 

Tänk att få möjligheten att bjuda på ett jäkla ös kväll efter kväll och ha extremt roligt – det här har jag verkligen drömt om att få göra!

Vår tekniker

JOHANNA

Johanna Dovebris, 28 år, är vår eminenta tekniker på ”Rockvåningen” och kommer från ”Sveriges närmaste stad” Enköping. Johanna har en utbildning som ljudtekniker på SAE Stockholm. Hon tvekar inte när det kommer till att agera DJ eller korvgumma – och hennes egna gäster får alltid extra uppmärksamhet, med tex en spegelboll eller rökmaskin.
Hur ser din bakgrund ut?

Jag gick musikklass på gymnasiet, men märkte redan då att det var roligare med mixerbord än instrument. Detta blir mitt sjunde år i koncernen och jag har tidigare jobbat på Wallmans Åre samt Wallmans i Stockholm.

Ditt pinsammaste ögonblick?

En rolig anekdot är att jag råkade dra prins Carl Philip i örat när jag skulle micka på honom ett headset inför en gala – och Säpo stod och glodde med bistra ansikten bredvid.

Vad ser du fram emot?

Jag älskar att köra show och ser fram emot att spendera varje helg på Rockshowen tillsammans med mitt team och alla dessa rocksugna gäster!