Artisterna på Golden hits

HOUSE OF FUN

MarCus

Showkapten och veteranen i gänget – Marcus – är en glädjespridare av rang.
Jag lär bli otroligt gammal eftersom ett skratt förlänger livet.
Marcus som hunnit bli 30 år kommer från Flen i Sörmland och jobbar på att förändra bilden av Flen som Sveriges tråkigaste stad.

Ditt pinsammaste ögonblick?

Ordspråket ”The show must go on” stämmer väl in på mig… Jag har dessvärre lyckats slå ut framtänderna på en artistkollega med min mikrofon, själv svimmat av mitt i ett shownummer, så att kollegorna fått släpa mig av scen – för att sedan kvickna till och ut på scen igen för att showa vidare…

Vad ser du fram emot?

Att fortsätta utvecklas som artist på Golden Hits – med sång, dans, karaktärer och inte minst tajmingen med alla humorinslag. Det blir en spännande utmaning, då jag för första gången får ansvaret att vara showkapten för denna härliga ensemble. Jag älskar mitt jobb!

Hur ser din bakgrund ut?

Jag är uppvuxen med musik och redan som 3-årig teaterapa, så showades det ofta för familjen. Utbildningen har gått i musikens tecken både med grundskola, gymnasiet samt Kalix folkhögskola. Den professionella banan började 2010 med att arbeta utomlands som showartist, köra bakom etablerade artister innan jag 2013 började jobba för Wallmans Sälen, Wallmans Åre och nu på Golden Hits sedan 2016. 

JONAS

Jonas, vår ständigt nynnande glädjespridare är en sångfågel på 29 år från vackra kulturstaden Kalmar.

Ditt pinsammaste ögonblick?

Mitt coverband var inbokade för ett bröllop på Kalmar slott. Vi börjar spela men hinner bara ett par låtar, innan en man kommer fram och frågar oss ”När kommer tjejerna in?” och vi fattar såklart ingenting … Det visar sig senare att artistbokaren kastat in oss istället, utan att säga något till brudparet … snacka dålig stämning! Men vi körde vidare och det blev trots allt en bra kväll.

Hur ser din bakgrund ut?

Så länge jag kan minnas har jag sysslat med musik – sjungit på bröllop, dop och trubadurat på säkert alla restauranger hemma i stan. Jag hanterar gitarr, piano, trummor och xylofon (hjälpligt)! Efter musikgymnasiet så har det blivit otaliga spelningar med coverband samt ett par säsonger som showartist på Sunwing Resort.

Vad ser du fram emot?

Känslan när trycket är på max i salongen och jag får riva av en discorökare (något avklädd…) Det kommer att bli sjukt roligt!

CARL

25-årige stockholmaren Carl gör sin debut på Golden Hits.

Hur ser din bakgrund ut?

  • Det har alltid funnits mycket musik i mitt liv. Jag startade med en musikutbildning på gymnasiet, därefter Kaggeholms Folkhögskola och Rockmusiklinjen på Birkagårdens Folkhögskola. Senast har Carl arbetat som showartist på Eztrad i Örebro i två år.

Ett galet ögonblick?

  • Jag och min bror var och såg Justin Timberlake på Friends Arena 2018. Vi stod längst fram och skrek som två stuckna grisar, tills Justin tittade rakt på min bror och frågade. ”Are you drunk?” Vi stod som förstelnade och trodde inte det var sant! Då säger Timberlake ”Its okay dude, it’s a party!” Total extas i två timmar … 

Vad ser du fram emot?

  • Att få bjuda på show med grymt begåvade kollegor plus att det är fantastiskt att få göra det på Golden Hits!

LISA

Vårt energiknippe Lisa är 28 år och kommer från soliga Karlstad.

Hur beskriver du dig själv?

Jag har svårt att låta bli att skämta om det mesta – lite som ”Chandler” i Vänner. Annars är jag en salig blandning av glädje, kaffedrickande och en gnutta kontrollbehov, samtidigt som mitt motto i livet är ”Det blir som det blir för … så blir det ändå”.

Vad ser du fram emot?

Jag ser fram emot att bära med mig mina erfarenheter och upplevelser från
förra showproduktionen och längtar efter att få jobba ännu ett år tillsammans med
både gamla och nya kollegor i huset – och självklart också att få möta alla glada gäster.

Hur ser din bakgrund ut?

Jag är utbildad på Performing Arts School i Göteborg och har sedan dess arbetat med shower utomlands, på Park Lane och M/S Trubaduren i Göteborg samt Wallmans on Tour. På Golden Hits gör jag mitt andra år.

JOHANNA

Johanna från Tranås är vårt småländska artist-tillskott, 28 år, något rastlös fastän alltid med glimten i ögat!

Ett ögonblick?

När jag var 6 år gammal och åt på restaurang i Köpenhamn, ställde jag mig upp på stolen och fick hela lokalen att dansa med i min favoritlåt ”Maria” av Ricky Martin. Med andra ord sysslade jag med krogshow redan i tidig ålder … Mitt första ”riktiga” artistjobb var på Sunwing Resort och jag stannade på Kanarieöarna i några år – en svettig, rolig och givande upplevelse!

Vad ser du fram emot?

Att utvecklas på scen – njuta av en och annan överbliven dessert – få släppa loss tillsammans med mina kollegor och att ha ROLIGT PÅ RIKTIGT!

Hur ser din bakgrund ut?

Jag är ett typiskt ”kommunala musikskolan-barn” som gick musiklinjen på gymnasiet samt flera år på folkhögskola. Jag föddes in i en musikalisk familj (både musiker och musiklärare) och har underhållit halva släkten ända sedan jag började prata.

AMANDA

I år har vi norsk-italienska yrvädret Amanda, 26 år, med oss på scen. Amanda är något så exotiskt som ett diplomatbarn – född i Oslo, men uppvuxen i Bangladesh, Filippinerna och Thailand.

Norska vs svenska?

Det är inte alltid så lätt att vara ”nordmann” i Sverige… Jag skulle sjunga ”Thunder” av AC/DC i ett rockmedley en gång, när mina svenska kollegor plötsligt började ropa ”åska!” för skojs skull. Jag ser mig omkring och tänker ”vem fan är Oskar?” Haha! Jaja, det heter ju ”torden” på norsk …

Vad ser du fram emot?

Detta är min första produktion i Sverige, så det ser jag framemot med allt vad det innebär med svensk dialekt, åka hoverboard och få roa publiken med sång och humor!

Hur ser din bakgrund ut?

Jag är utbildad på Norska Akademin för Musikteater och så har jag arbetat som showartist för Sunwing Resort i två år. Sedan jag var liten har jag alltid sjungit – och om det fanns en scen någonstans, så var jag definitivt alltid först upp!

HOUSE OF ROCK

JOHAN

Johan är en rockälskande träningsnarkoman, bokmal och dessutom en äkta
Stockholmare på 36 bast!

Var trivs du allra bäst?

  • Jag trivs som allra bäst på scen och när jag får umgås med människor jag gillar. Familjen är väldigt viktig för mig! Uppvuxen i Högdalen, bara ett stenkast från gatan där Thåström växte upp. Här finns allt – grönska, skatepark, stans bästa fiskaffär samt en grym tatueringsstudio!

Vad ser du fram emot?

  • Eftersom Wallmans var det första jobbet jag sökte känns det nu som att jag får både och – jobba på Golden Hits OCH sjunga rock. Bring it on!

Hur ser din bakgrund ut?

Jag är uppvuxen i en musikalisk familj, där alla sjunger och spelar olika instrument. Jag började spela saxofon som 10-åring och sjöng i flera olika band samt i ”Vår Teater” musikaler som tonåring. Min professionella karriär började på nöjeskrogen Hjalmar i Örebro 03/04, därefter följde shower på bl a Garbos på Gran Canaria och Silja Line.

PONTUS

Pontus, 30 år gammal och ursprungligen från vackra Varberg. Han sprider positiv energi kring sig och är mån om att alla ska känna sig delaktiga.

Hur ser din bakgrund ut?

Jag har alltid älskat musik och började spela gitarr i tidig ålder – alltid med Jesus Christ Superstar, Santana och Ted Gärdestad i högtalarna, men sedan ersattes detta med en betydligt tyngre genre – Nirvana, Metallica och Freak Kitchen. Jag har mestadels sysslat med show, men även en del teater. Jag har bland annat spelat Jonatan Lejonhjärta och Lill-Klippen på Astrid Lindgrens Värld, arbetat som showartist för Dröse & Norberg, Park Lane samt Oakleys Showrestaurang i Göteborg.

Ditt pinsammaste ögonblick?

Jag minns tydligt när jag skulle sjunga versen i ”Pour some sugar on me”, och råkade istället börja på ”She’s got the look”-versen. Dessa låtar är ganska lika i rytmen och stilen, men väldigt olika genre … Publiken hann nog inte förstå vad som hände innan jag själv gjorde det. Som tur var kom jag in rätt in nånstans igen vid refrängen …

Vad ser du fram emot?

Efter att ha varit ifrån branschen ett tag – för att studera UX-Design – så ser jag nu fram emot att komma tillbaka till scenen och lyfta taket på Golden!

EMELIE

Coola och ständigt glada Emelie, 28 år, är svenskan som har vuxit upp i Fetsund, Norge. Hon pratar flytande norska, så ibland får hon koncentrera sig för att plocka fram ”svenskan”, men vi förstår henne ”uansett”.

Vem är du?

  • Jag är först och främst en riktig ”crazy cat lady” och ja, jag älskar katter! Typiskt för mig är att jag pratar riktigt högt, så att alla jag känner sänker volymen när jag ringer … en fördel är väl att alla vet var jag är, här behövs ingen GPS. Jag är uppvuxen i en musikfamilj och efter att jag fick min bachelor i sång, dans och teater, så arbetade jag för Sunwing i tre år som showartist – på Kreta, Gran Canaria och Rhodos.

Ett galet ögonblick?

En gång under mitt år som showartist på Kreta skulle vi framföra ett humoristiskt ”pizzanummer” och jag skulle vara utklädd som kock. Det var ett mycket stressigt ombyte innan numret, men den här gången hade jag plötsligt ovanligt god tid… Vad rutinerad jag blivit, tänkte jag – och vilken bra publik vi har ikväll, de skrattar ju mer än vanligt! Först några minuter senare i showen inser jag att jag har glömt att ta på mig byxorna…

Vad ser du fram emot?

Jag ser fram emot att få träffa många härliga människor och ha det riktigt morsomt på scenen tillsammans med mina kollegor – för nu ska vi ROCKA LOSS!

JOSEPHINE

Josephine kommer från Kvicksund strax utanför Eskilstuna, staden som stoltserar med bl a Skogaholmslimpa och gruppen Kent!

Hur ser din bakgrund ut?

Jag är utbildad vid Kulturama Musikalartistutbildning, Songwriting & Music Production vid SAE Institute och har varit aktiv som sångerska och artist sedan ett antal år.  Har gjort en drös musikaler och varit anlitad vid företagsevent och galor på bl a Cirkus, Oscarsteatern och Grand Hotel. 2016 var jag faktiskt stand-in-artist för Australien och Norge under Eurovision Song Contest i Globen.

Ditt pinsammaste ögonblick? 

För några år sedan spelade jag musikalen ”Heathers” och skulle i slutscenen rycka en ”scrunchie” (hårsnodd) från min motspelares hår, som dessvärre fastnade! Jag fick sjunga en bit på (den lite lagom finstämda) slutklämmen av musikalen med min vän + hårsnodd i mitt grepp innan vi kunde rycka loss den. Publiken och hela ensemblen tyckte det var extremt underhållande! 

Vad ser du fram emot? 

Tänk att få möjligheten att bjuda på ett jäkla ös kväll efter kväll och ha extremt roligt – det här har jag verkligen drömt om att få göra!

Våra tekniker

JOHANNA

Johanna Dovebris, 28 år, är vår eminenta tekniker på ”Rockvåningen” och kommer från ”Sveriges närmaste stad” Enköping. Johanna har en utbildning som ljudtekniker på SAE Stockholm. Hon tvekar inte när det kommer till att agera DJ eller korvgumma – och hennes egna gäster får alltid extra uppmärksamhet, med tex en spegelboll eller rökmaskin.

Hur ser din bakgrund ut?

Jag gick musikklass på gymnasiet, men märkte redan då att det var roligare med mixerbord än instrument. Detta blir mitt sjunde år i koncernen och jag har tidigare jobbat på Wallmans Åre samt Wallmans i Stockholm.

Ditt pinsammaste ögonblick?

En rolig anekdot är att jag råkade dra prins Carl Philip i örat när jag skulle micka på honom ett headset inför en gala – och Säpo stod och glodde med bistra ansikten bredvid.

Vad ser du fram emot?

Jag älskar att köra show och ser fram emot att spendera varje helg på Rockshowen tillsammans med mitt team och alla dessa rocksugna gäster!