Golden Hits Ensemblen

Festernas fest ensemble

julia

Kommer ifrån: Skene, utanför Borås.
Musikalisk bakgrund:
Julia, med den musikaliska och komiska tajmingen, började sin artistbana med att utbilda sig på balettakademien. Därefter följde musikalen Familjen Addams, Garbos Dinner show på Gran Canaria och nu är hon på Golden Hits och gör sitt tredje år hos oss!
Var ser du dig själv om 5 år?
– Sittandes på min veranda och dricker skumpa.
Vem har du som förebild? Motivera.
– Lady Gaga. Hon är cool, klok, en fantastisk musiker och artist.
Hur fungerar Internet?
– Vem är Internet?

LISA

Musikalisk bakgrund: Denna energiska och sprudlande Karlstadtös sjöng i coverband i yngre dagar. Lisa är utbildad på Performing Arts School, arbetat för 2Entertain & Fritidsresor. Därefter har det showats på Park Lane samt rockat loss bland skaldjuren på Skärgårdslinjen M/S Trubaduren. Lisa har även hunnit med en Wallmans on Tour ”Snow Show” i Ronneby 2017.
Var ser du dig själv om 5 år?
– Volvo, villa och vovve. Nej, men något i den stilen. Fortfarande sjungandes och dansandes, men helst med en fast punkt.
Vem har du som förebild? Motivera.
– Pippi Långstrump. En stark tjej som kör sitt race och struntar i vad andra tycker. Hon har även ett gott hjärta.
Varför är en tennisboll luddig?
– Om man är allergisk mot pälsdjur så kan en ju alltid gosa med en luddig boll.

Sandra

Musikalisk bakgrund:
Vår halländska glädjespridare Sandra har fått sin artistutbildning på Kulturama Musikal. Efter det har hon arbetat två år som showartist med 2Entertain/Fritidsresor, säsong på High Chaparral och nu har vi glädjen att ha henne här, som blir Sandras andra år på Golden Hits.
Var ser du dig själv om 5 år?
– I grönsakslandet hemma på västkusten.
Vem har du som förebild? Motivera.
– Grynet! Hon är svincool, lärde en att man inte skulle ta någon skit!
Om det gjordes en film om ditt liv, vem skulle spela dig och varför?
– Min lillebror för alla säger att vi är så lika. Han får dock raka av sig skägget först.

marcus

Kommer ifrån: Jag kommer från en stad som legat i topp på en del listor; ”Sveriges tråkigaste och oromantiska stad” nämligen Flen i Sörmland.
Musikalisk bakgrund:
Denna charmiga och musikaliska glädjespridare började sin artistbana med att lära sig sketcher från ”Stefan och Krister” och reklamfilmer från TV utantill och hade ”show” för familjen och klasskamraterna i tidiga år. Musik har alltid varit det viktigaste i Marcus liv, han har bl a arbetat med show utomlands under några säsonger, underhållit på vinterdestinationen Wallmans i Sälen i ett par säsonger, innan han landade på den plats han alltid strävat efter – Golden Hits. Marcus gör sitt sjätte år inom koncernen.
Var ser du dig själv om 5 år?
– Jag ser att jag fortfarande bor kvar i Stockholm och att jag fortfarande arbetar i underhållningsbranschen.
Vem har du som förebild? Motivera.
Det är svårt, för jag har så många förebilder inom musiken som jag tycker är bra. Men ska jag välja en förebild som skapat fantastisk musik, blir det nog Queen.
Om du var ett pizzabud, vilken användning skulle du ha av en sax?
– Jag hade nog spelat på den medan jag väntade på att pizzorna blivit klara – helst tenorsax!

fredrik

Kommer ifrån: Vackra Söderköping.
Musikalisk bakgrund:
Multi-artisten Fredrik har stått på scen sedan han var 11 år. Sjunger mer än gärna alla möjliga genres, spelar saxofon och gitarr – och är en hejare på att leverera olika karaktärer och dialekter. Fredrik har arbetat som showartist utomlands under flera säsonger, kryssningsfartyg, ett par säsonger på Wallmans i Sälen och gör nu sitt tredje år på Golden Hits – vilket vi är glada och stolta över!
Var ser du dig själv om 5 år?
– På en badklippa eller i en skidbacke. Troligtvis även på scen förstås!
Vem har du som förebild? Motivera.
– Björnen Baloo – tar dagen som den kommer och njuter fullt ut av livet. Försöker inte att komplicera saker och diggar ett riktigt gött jam!
Om du var en frukt, vilken skulle du vara?
– Lime-frukten. Funkar till det mesta!

sebastian

Kommer ifrån: Åkersberga.
Musikalisk bakgrund:
Sebastian är en härlig, karismatisk artist som är uppvuxen med musik. Gick med i Vikingarnas fanclub när han var ett år (!) och började spela trummor till pappas dansbandsmusik redan som liten parvel. Har arbetat med musikal, teater och gör nu sitt fjärde år inom Wallmans! Det är dock Sebastians debut på Golden Hits scen i år.
Var ser du dig själv om 5 år?
– Då har jag skickat in en ansökan om att mitt barn ska få vara med i Lasse Stefanz fanclub och har också köpt hen sitt första trumset.
Vem har du som förebild? Motivera
– Carl Einar Häckner! Han kan nog göra en show om vad som helst och få den röda tråden att bli ett blodigt rep…beautifully weird!
Hur många kvm pizza äts det i Nässjö varje år?
– Oj, det vet jag inte, men på tal om Nässjö så har de ju en sjö som ser ut som en näsa där man tror sig ha sett Storsjöodjuret. Eller nej, jo… (suck)…jag säger 189 kvm!

Golden Hits rockiga ensemble

frida golden hits

Frida

Energiknippet Frida Sollerhag är uppvuxen hundra meter ifrån Bromma flygplats, hon är en rutinerad artist som började sin resa på Rytmus musikgymnasium, Kulturamas yrkessånglinje via Silja Line, Showtime i Sälen, Sunwing och gör nu sitt fjärde år på Golden Hits.

Vad ska du göra när du blir stor?
– Njuta av livet som frilansande vagabond och sångerska, gärna med en surfbräda på taket och en hund i bagageluckan.

Vem inspirerar dig?
– Prince. Jag kommer alltid vara redo för Golden Hits om det vankas ett Prince-nummer! Prince lekfullhet, både i röst och scenspråk, var helt fantastisk! Vågar man ens gå i närheten av att kasta sig ut som han gjorde, så lär man riva både lite inredning och något mikrofonstativ här och där.

Har du något roligt ”rockminne”?
– När jag var 15 skulle vi se Marilyn Manson på Hovet i Stockholm. På grund av säkerhetsrisken var alla besökare tvungna att lämna in sina nitbälten i garderoben. Ni kan tänka er kön till garderoben när alla fans på en Marilyn Manson-konsert ska lämna in sina nitar…

Jonas

Rockbjörnen Jonas Törnqvist, är smålänningen som sjungit och spelat instrument sedan barnsben. Han har oräkneliga timmar bakom sig som trubadur, i coverband, punkrockband samt gjort ett par säsonger som showartist på Sunwing.

Vad gör du om 5 år?
– Då sitter jag förhoppningsvis i mitt eget lilla hus utanför stan med studio i garaget och jobbar som frilansande artist och musiker.

Vem inspirerar dig?
– Toto och Work of Art – de skriver fantastiskt musik och har sångare i världsklass.
Sångaren David Phelps är också en av mina favoriter. Han sjunger med själen och är en stor inspiratör för mig.

Vi tycker precis detsamma om Jonas – han har extremt mycket passion för att underhålla och skapar toner med ståpälsvarning!

Malin

Norrlands snyggaste rockröst startade sin karriär med fiol från första klass och växlade över till gitarrist och sångerska i rockband som tonåring.
Malin har en kandidatutbildning från Piteå Musikhögskola i rockmusik och är utbildad sångpedagog. Hon har frilansat i mängder av olika bandkonstellationer, gled in i showens fantastiska värld och har de senaste åren både stått på scen samt producerat vokalarrangemang till Golden Hits och Wallmans olika arenor.

Vem inspirerar dig?
– Jag ser upp till människor som är drivna och gör det de brinner för, det inspirerar
mig.

Vi tycker att Malin är precis likadan. Hon är ett ess på att hålla många bollar i luften samtidigt – stå på scen, vara hovmästare och balansera tallrikar – och så har hon ett rockspätt som heter duga!

Valle

Vår mest oförutsägbara artist ”Valle”, är född i Smålands djupa skogar men landade som 10-åring i Göteborg.
Med en musiklärare till mor och valthornist till far så var det oundvikligt att inte fatta tycke för musiken. Trumorkester, trumpet, piano, fem kvaddade cellos och en rebellisk tid som flummig gitarrist och trummis i gymnasieåren räckte inte till för att stävja tonerna som skreks ur hans själ.

Vad gör du om 5 år?
– Då är jag långhårig och iklädd en fotsid midnattsblå aftonklänning plaskandes i havet med en Pina Colada fasttejpad till ansiktet…
– Eller så turnerar jag med min egen musik och reser land och rike runt till de mest obskyra små scenerna världen har att uppbåda.
– Eller så har jag ett gott snack med mig själv i ett härligt kuddrum på psyket. Vad vet jag. Det får framtidens Valdemar ta hand om, jag orkar inte nu.

Vem inspirerar dig?
– Min förebild är Slash. Jag har spenderat en orimlig mängd tid med att hänryckas av hans känslosamma och melodiska solon.