Ensemble

ENSEMBLE

Lär känna våra artister!

ENSEMBLE – 25-ÅRSFESTEN

JULIA HENRICSSON

Har showat och serverat på Garbos på Gran Canaria Ensemble i musikalen Familjen Addams. Hon gör nu sitt andra år på Golden Hits och ser fram emot att bidra med lite disco i vintermörkret.

Julia förväntar sig ett fantastiskt år med många härliga möten.

Är en glad, snabb och pratglad person som ska vara mycket svår att överrösta.

Det finns en tidigare anekdot där Julia spillde en hel bricka öl över en gäst. Skönt var dock att han hade festligt humör och blev ändå Julias största fan i publiken den kvällen.

CLARA AAGAARD

Det är hennes första år på Golden Hits, men hon har tidigare arbetat på Wallmans Sälen och Sunwing Resort i Turkiet, Teneriffa och Mallorca.

Hon ser fram emot att få göra det hon älskar mest – sjunga, dansa och underhålla. Clara gläds av att kunna sprida glädje och ge människor en upplevelse. Allt detta, menar hon också, ska bli så roligt att få göra ihop med en massa härliga, duktiga och inspirerande kollegor.

En sprudlande och äventyrslysten tjej från Köpenhamn som har lätt till tårar och skratt.

Vid ett tillfälle när Clara arbetade för Sunwing i Turkiet glömde hon mikrofonen bakom scen i all stress av kostymombyte. Inte förrän på scen och när hon precis skulle till att sjunga upptäcker hon att något blivit fel.

OSKAR ELLIOT

Han har showat sen år 2000 med världen som arbetsplats och är dubbelfaldig restaurangchef i såväl Sverige som Kina.

Med egna ord beskriver han sig själv som äventyrslysten, resglad, högaktiv (nästan radioaktiv….) och hungrig på livet i stort som smått.

På frågan vad han själv förväntar sig eller ser fram emot kommande säsong kommer svaret att han önskar skratta varje gång han är på jobbet och få andra, om så bara en stund, glömma tristess och vardagliga problem genom att sprida glädje.

Oskar kan även stå på huvudet och sjunga samtidigt, gärna uppe på bardisken om så behövs.

SANDRA BOMAN

Hon har showat utanför Sveriges breddgrader i två säsonger för 2Entertain samt gjort flertalet show- och sångjobb utöver det.

Sandra ser fram emot att röja på scenen tillsammans med sina grymma kollegor och träffa många härliga människor. Hon tycker också att det ska bli kul att få lära sig mer inom restaurangbranschen.

Är en glad och sprallig tjej med full fart, som kör MC och älskar västkusten.

Hon kan tydligen sparka sig själv i ansiktet och låta som en liten gris, men inte stå på händer samtidigt. Hennes roligaste husdjur var insjökräftan Konnykräfta.

FREDRIK EDKRANTZ

Han har gjort spelningar, föreställningar och showat land och rike runt både på kryssningsbåtar, charterhotell och restauranger så som Göstases och Wallmans Sälen. Nu är han tillbaka i Golden Hits-huset och vi är glada att ha honom här!

Fredrik önskar sig under säsongen roliga möten med gästerna han kommer att underhålla och servera. Dessutom ser han fram emot sina egna och kollegornas små missar som dem kan skratta åt i efterhand eller som lyfter vissa kvällar lite extra genom spontana infall.

En dold talang hos Fredrik är att han kan låta som en trumpet med munnen och han sägs ha rätt torr humor samt leker gärna med ord. Tydligen är det inte bara Golden Hits som fyller 25 i år – Grattis Fredrik!

CHRISTOFFER KARLSSON

Har showat i drygt ett år och hunnit med Sverige, Finland och Teneriffa. Tidigare har han underhållit berusade människor som cover-musiker i sju år.

Han förväntar sig att ha roligt på jobbet och hoppas på att fler ska förstå hans värmländska.

Som person är han avslappnad och mån om sina lockar.

Ett roligt jobbminne han vill dela med sig av är gången när han istället för svarta kostymbyxor och svart t-shirt råkade springa ut på scen med blå paljett-spandex och ett vitt linne med en paljett-katt på. Nu hoppas han på att klädbytena blir bättre i år!

ENSEMBLE – ROCKSHOWEN

LINUS SVENHEIMER

Han är en kramgo göteborgare med många strängar på guran. Exempelvis har han varit musiksoldat i Arméns Trumkår och jobbat som bagare! Han har självklart även varit showartist inom Sunwing, Wallmans Sälen och tidigare år också här på Golden hits.

Linus ser fram emot en säsong full av skratt, massa rock och roliga gäster, även mer trummor än förra året och grym musik.

Största delen av hans lediga tid spenderar han i sin studio och skriver musik. Han kan även cykla på både en-, två- och trehjuling samt spela halvbra på ett 20-tal instrument.

LINA SAHLBERG

Efter tre år på Balettakademiens danslinje i Göteborg drog Lina ut i Europa och showade på flera av Sunwings olika hotell. När ett par år hade gått återvände hon hem till Sverige igen och drömjobbet på Wallmans Åre som höll henne fast i hela fem säsonger. Nu känner hon sig redo för att fortsätta sjunga i storstan istället!

Lina ser nu fram emot ösiga kvällar på Golden Hits, Fridas rockskrik, Linus medhavda logebullar, Marcus utövande av olika dialekter och alla rockdängor som dem ska riva av tillsammans. Hon längtar också efter mötet med alla härliga gäster såklart!

Lina är en lättskrämd och livsoptimistisk fikafantast med stor talang för riktigt, RIKTIGT fula grimaser.

Pinsamt blev det när hon en gång snubblade bakom scen för att hon råkat vira in foten i ridån, flög ut igenom ridån och landade på en högtalare strax innan hennes entré.

MARCUS ÅGREN

Marcus har en lång lista av erfarenheter som showartist och ibland även kombinerat servitör för 2Entertain, Garbo’s Dinnershow, Dröse&Norberg, Böda Sand, Wallmans Sälen och On Tour, samt tidigare säsong här på Golden Hits. Han har även körat bakom bland andra Tommy Ekman, Micke Syd, Markoolio, Mojje, Lisa Ajax, Magnus Carlsson, Janne Schaffer…

Han ser fram emot att jobba i Golden Hits fantastiska hus som han alltid strävat efter och med denna personal som både på och utanför scenen sprider glädje, vilket han tycker hela stället står för. Han älskar rocken och tycker det ska bli roligt att få sjunga inom genren och se alla glada leenden i publiken.

Marcus är en glad och positiv kille som inte förstått sig på folk som går ur sängen med tanken ”Fan, en ny dag!”.

Under en show råkade han av misstag ta i lite för hårt när han knuffade till sin kollega på scen, träffade med mikrofonen istället och slog ut hennes framtänder. Som liten har Marcus även fått vara vitsippa på invigningen av Gymnastik-EM i Globen.

FRIDA SOLLERHAG

Hon extraknäcker som lärare på Popskolan och hoppar in som sångcoach på Sunwing när hon får chansen. Har även showat på Silja Line, Showtime i Sälen, Sunwing i turkiet, Kreta och Thailand samt jobbat som servitris på Finnhamn café och krog i Stockholms skärgård. Nu påbörjar hon sin tredje säsong på Rockshowen hos oss.

Som en kaffeälskande nollåtta producerad mitt under 80-talet går hon igång på feta trummor, blöta reverb, färgglada brallor och dansar helst till Prince – gärna i mjukisoverall. När hon inte rockar sin pudelfrilla på Golden Hits sitter hon gärna på surfbrädan och väntar in en swell eller alternativt letar efter riktigt bra puderåk med snowboarden.

Detta året på Golden Hits ser hon extra mycket fram emot att få dela säsongen med fantastiska vänner – och att någon kväll få ta över Linus trumsolo!

Innerst inne är Frida en riktig nörd, enligt henne själv,  och har en gång tältat i över en månads tid på Medborgarplatsen för biljetter till en viss film… Hon avslöjar dock inte vilken, ni får gissa!